Ik kan niet eten en drinken

Ik heb pijn bij het aanraken van mijn gezicht, lippen, tanden of mijn tong

 

Aangezichtspijn is de pijn die wordt gevoeld in het aangezicht van voorhoofd tot aan de kin inclusief de oren en nek. Een andere benaming voor aangezichtspijn is cranofaciale- en orofaciale pijn.

 

Waar herken jij jezelf in?

 • Klemmen van de kaken
 • Tandenknarsen
 • Nagels en velletjes bijten
 • Op je lippen bijten en andere mond gewoonten
 • Pijn in de kaakspieren en kaken
 • Vermoeide kaken
 • Kaakklachten met uitstralende pijn naar aangezicht, nek, hoofd, oren
 • Pijn in de mond, tong, lippen, tanden
 • Zenuwpijn
 • Hoofdpijn, oorpijn, nekpijn, pijn rondom de ogen
 • Beperkte of scheve mondopening
 • Kaakgewrichtsgeluiden
 • Je kunt niet of lastig eten, drinken en spreken
 • Geen tot weinig sociale contacten en activiteiten in huis en buiten de deur
 • Flitsende pijn, stekende pijn, snijdende pijn, brandende pijn 

 

'Je hebt waarschijnlijk al een lange weg bewandeld'

 

Het is een pijnlijke en storende klacht en van grote invloed op jouw welbevinden. Het beïnvloedt je dagelijks in je lichamelijke en geestelijk functioneren. Gebruik jij medicatie, maar zonder of met weinig resultaat? Of ben je ook al geopereerd aan je nervus trigeminus zonder of met weinig resultaat? Temporomandibulaire disfunctie zou de mogelijke oorzaak kunnen zijn van jouw aangezichtspijn. Temporomandibulaire disfunctie kan namelijk gelijkende klachten laten zien als trigeminusneuralgie ofwel aangezichtspijn. 

 

Wat is temporomandibulaire disfunctie?

Temporomandibulaire disfunctie is een vorm van atypische aangezichtspijn. Dit is pijn in het verzorgingsgebied van de nerves trigeminus. Temporomandibulaire disfunctie zijn kaakklachten die ontstaan door de te grote belasting van het kauwstelsel ten opzichte van de normale belastbaarheid, ontstekingen en vergroeiingen in het kaakgewricht. Wij willen je wat meer vertellen over de overbelasting bij temporomandibulaire disfunctie ofwel TMD. Deze te grote belasting zorgt voor myofasciale pijn. Myofasciale pijn is pijn aan het bewegingsapparaat. Bij temporomandibulaire disfunctie bevindt zich dat in het orofaciaal gebied. Dat is in het aangezicht, aan het hoofd, de oren en in de nek. Het is daarmee een vorm van gelokaliseerde fibromyalgie in het orofaciaal gebied. Gelokaliseerde fibromyalgie kenmerkt zich door pijn en stijfheid in één bepaald gebied.

 

Triggerpoints
De pijnklachten die bij een te grote belasting van het kauwstelsel behoren bevinden zich in de hoofd- en nekregio en worden veroorzaakt door triggerpoints. Een triggerpoint ofwel spierknoop is een pijnlijke verharding in een spier. Deze is gevoelig en ontstaat door een gebrek aan doorbloeding en zuurstof en zorgt ervoor dat afvalstoffen zich hier gaan ophopen. Triggerpoints kunnen in alle spieren ontstaan, maar wel altijd op vaste plaatsen. Dit zijn namelijk de plaatsen waar het zenuwstelsel informatie op de spier overbrengt. Er zijn meerdere oorzaken voor triggerpoints zoals een reactie op overbelasting, stress, slechte houding, een trauma die schade heeft veroorzaakt, te weinig beweging en/ of slechte voeding. Elke triggerpoint heeft bij het aandrukken daarvan een uitstralende pijn naar een specifieke plaats. Het hebben van pijn vertelt dat er iets minder goed gaat en dat het aandacht nodig heeft. Vaak is pijn een beschermende reactie.

 

Wil jij graag weten of dit de mogelijke oorzaak van jouw aangezichtspijn is?

 

Je mag altijd vrijblijvend contact met ons opnemen ter oriëntatie. Besluit je om bij ons verder onderzoek te doen naar jouw klacht, dan gaan we in eerste instantie twee intakegesprekken houden om jouw klacht in kaart te brengen, de geschiedenis ervan samen met het functioneren van jouw lichaam en wat er in je omgaat. Hierna maken we een nieuwe afspraak om het voor jou op maat gemaakte behandelplan door te nemen. 

 

Waar bestaat het behandelplan uit bij temporomandibulaire disfunctie met een overbelast kauwstelsel?

We starten met de methoden die voor pijnverlichting kunnen zorgen en we gaan daarbij eerst van binnenuit het lichaam werken. Pijnbestrijding door gebruik van bepaalde voeding. Wist je dat er voeding is die pijnklachten kan veminderen? Deze voedingsmiddelen zijn verwarmend en extra voedend voor de spieren en het zenuwstelsel. Tegelijkertijd starten we de reiniging van jouw lichaam en weefsels op. Reiniging is essentieel om de klacht bij de bron aan te pakken. We gaan de spijsvertering op het juiste niveau laten draaien, zodat afvalstoffen goed uit je lichaam worden afgevoerd. Dit bereiken we met supplementen en voedingsadvies die afgestemd zijn op jouw spijsvertering, lichaam, je klachten en leefstijl. 

 

'Je krijgt tips als je moeite hebt met eten en drinken

om jouw pijnbestrijding en reiniging te doen'

 

We gaan werken aan het bewust worden wat de trigger is van jouw klacht. Want chronische pijn wat al langere tijd aanwezig is, is jouw gevoeligheid geworden. Net zoals iemand vaker een hernia krijgt of migraine is temporomandibulaire disfunctie een plek waar als je positieve en/ of negatieve spanning hebt deze zich geneigd zal zijn vast te zetten. Hiervoor zijn meerdere methoden. (Marma)massage en ademtherapie zijn hier uitermate geschikt voor. De reden waarom we niet eerst met (marma)massage starten? De meesten met TMD hebben behoorlijke pijnklachten en angst om in hun aangezicht aangeraakt te worden. Het behandelplan voeren we bewust in een bepaalde volgorde uit en in goed overleg.

 • We hebben een uitgebreid intakegesprek om het functioneren van jouw lichaam en geest volledig in kaart te brengen
 • Welke bron ligt er ten grondslag aan jouw klacht
 • We bespreken het uitgewerkte behandelplan
 • De behandeling kan bestaan uit 1 of meerdere methodieken met mogelijk een samenwerking met een specialist om de best haalbare behandeling voor jou te realiseren

 

Heb je nog vragen of wil je graag een afspraak maken, neem gerust contact met ons op!

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4

Ik had al 20 jaar aangezichtspijn

Na bijna 20 jaar terugkerende aangezichtspijn van matige klachten tot het niet meer kunnen eten en drinken ben ik in de winter van 2017 bij Marieke terecht gekomen. Na een uitgebreide vragenlijst tijdens ons gesprek, kwam ze tot de conclusie dat mijn aangezichtspijn zeer waarschijnlijk door mijn kaken en spieren veroorzaakt werd. Ze stelde voor samen met mij naar de neurochirurg te gaan en de bevindingen voor te leggen. Het multidisciplinaire behandeltraject wat volgde, heeft me geholpen in het bewust worden van de achterliggende oorzaak van mijn aangezichtspijn. In de winter van 2018 was mijn aangezichtspijn al veel verminderd en tijdens de winter van 2019 heb ik geen aangezichtspijn gehad.       

De constipatie bij mijn dochter is opgelost met de juiste voeding

Onze dochter heeft al jaren last van een moeilijke stoelgang. Zij hoefde maar één keer in de vier tot tien dagen naar het toilet. Na het aanpassen van het voedingspatroon door Marieke, kan zij nu iedere dag naar het toilet! En dat resultaat hadden we al na vijf dagen bereikt. Wie had dat ooit kunnen bedenken?!  Het aanpassen van het eetpatroon was vrij gemakkelijk. In de supermarkt is het de eerste paar keren goed zoeken naar wat er wel en niet gegeten mag worden. Marieke geeft hierin ook goed advies. Een leuke bijkomstigheid van deze behandeling is, dat je nieuwe smaken gaat ontdekken. Je wordt creatiever in de keuken. Een blij verraste moeder

Ik kreeg na het verwijderen van mijn galblaas problemen met mijn spijsvertering

Nadat mijn galblaas is verwijderd kreeg ik last van diarree. Ik wilde als ik buiten de deur ging altijd graag weten waar ik het snelst een toilet kon bereiken. Na de eerste weken het advies van supplementen en voeding van Marieke te hebben toegepast, heb ik al voor driekwart van de ontlastingen geen diarree meer gehad. Ik had niet gedacht dat deze verbetering zo snel kon komen, omdat ik hier al jaren mee rondloop. 

Ik heb Diabetes type 2

Door mijn Diabetes voel ik niet goed wanneer ik mijn voeten kapot loop. Ik had al 9 maanden een open teen. Ik hoorde van Marieke dat er een Ayurvedische behandeling voor is. Door het gebruik van deze supplementen verbeterde ze het metabolisme in mijn weefsels en herstelde mijn teen binnen twee maanden. Ook kwam ik erachter dat mijn bloedsuiker schommeld vanwege stress op mijn werk. Mijn teen is genezen, maar wat er vooral gebeurd is tijdens het behandeltraject...Ik ben bewust geworden van de bron van mijn spanning! Inmiddels ben ik van baan veranderd en dat heeft me goed gedaan.

Adresgegevens

Medic Vedic
Wilhelminastraat 19
5451 AR Mill
Tel.: 06-15056761
E-mail: marieke@medicvedic.nl
Website: www.medicvedic.nl

Contact

Klik hier om contact met Medic Vedic op te nemen.